Pitche-seier ble Sognefjord Kaffibrenneri

Pitche-seiere gav en god start

Gründeren Kjetil Russenes vant pitchekonkurransen i regi av Kunnskapsparken og Sogn Næring under årets Fjellsportfestival. Ideen til gründeren var å starte et kaffebrenneri i Sogn og Fjordane. Etter noen krevende måneder begynner nå ideen å ta form. I tillegg til en pengepremie på kr. 20 000,- inneholdt premien veiledningstimer og kontorplass. Kjetil har derfor hatt gratis kontorpult i gründermiljøet på Fosshaugane Campus. Der deler han kontor med flere andre gründere som Furberg Snowboards, Wyssen og Dry Eye Media.

– Heilt fantastisk å få muligheten til å komme inn i miljøet her på Campus. Ut over at det er stor hjelp i å kunne gå over gangen, banke på kontoret, og få svar på det ein lurer på, gir det stor motivasjon å sitte i lag med andre gründere.

Arbeidskrevende tid

I tiden etter pitche-seieren har det vært arbeidet iherdig med blant annet budsjettering, forretningsmodellering, eierskap og kundegrupper. Til dette arbeidet har Kunnskapsparken og Sogn Næring bidratt med forretningsutviklingskompetanse. 

– Det å komme inn på campus, gav meg eit realt spark bak. Det gir ein ekstra driv. Det er lettare å bli tatt seriøst og ein har eit nettverk av folk, som jobbar med ulike spennande prosjekt. På den måten får ein innspel på eigne idear, såvel som nye idear frå likesinna.

Å finne finansiering har vært en stor del av arbeidet fram til nå, og det har vært møter med aktuelle aktører som Innovasjon Norge. Gründeren har også igangsatt en folkefinansiering der man via Facebook får mulighet til å forhåndsbestille og forhåndsbetale for framtidig kaffeleveranse. Og her har mange vist sin interesse.

– Mottakelsen på ideen om eit kaffibrenneriet har vert heilt vannvittig. Det har komme til eit punkt der det tydelegvis har blitt ein snakkis – folk eg ikkje kjenner, kjem og fortel at dei gledar seg til å smake på kaffien. I løpet av dei første timane med førehandssal kom det inn betydelige bestillingar på kaffi. Eg prøvar meg på litt snikreklame, og seier at det fortsatt ikkje er for seint – linken ligger på sognefjord kaffibrenneri sin facebook/instagram. Samtidig må eg få lov til å fortelje kor takknemleg eg er, bidraget gjennom førehandssal er viktig for å komme i gang med bedrifta!

Første prøveproduksjon

Sogn og Fjordane Kaffibrenneri har allerede hatt sin første prøveproduksjon, så Kunnskapsparken og Sognefjord Kaffibrenneri kunne invitere bedrifter på Fosshaugane Campus til en uhøytidelig første prøvesmaking med flere kaffesorter og kake. Tilbakemeldingene var udelt positive ,og nå skal flere få smake for Dampskipskaien Sogndal og Kjetil ber på kaffe 14. – 15. juli.

Ideen med Sogn og Fjordane Kaffibrenneri har vakt stor oppmerksomhet i ulike sosiale medier. På Porten.no kan du følge den ferske gründeren gjennom bloggen hans.

Vi i Kunnskapsparken har hatt stor glede av å jobbe med gründeren og gleder oss til ekte lokalbrent kaffe.